Niemandsland (oktober-november en december 2018)

Geplaatst
Werd je vandaag ook wakker met het gevoel dat je je in Niemandsland begeeft? Of bekruipt dit gevoel je in de loop van de dag vandaag?
Dan kan ik je vertellen dat dit niet vreemd is én dan kan ik je ook informeren dat de energie die we de komende 3 maanden tegemoet gaan, dit gevoel in de hand werkt ondanks dat jij hier zelf wellicht geen verklaring voor kan geven.
We begeven ons vanaf vandaag tot eind december 2018 in een energie die ons meer en meer terug voert naar een gebied binnen in ons welke we niet vaak ‘bezoeken’, genaamd Niemandsland. Dit is de naam die ik het geef omdat deze naam het gevoel wat hierbij hoort het meest de lading dekt.
Niemandsland is over het algemeen het gebied waar we ons niet graag begeven omdat er geen referentiekaders zijn waar we ons figuurlijk aan vast kunnen houden. We dolen er rond zonder dat wij ons vast kunnen pakken aan figuurlijk bekende gevoelens en/of gedachtes en/of situaties. Op het moment dat je denkt dat je dit wel kan, glipt het net zo hard weer weg en blijf je met een leeg gevoel achter. Dit lege gevoel voelt niet fijn en we weten niet wat we hier mee aan moeten. Gewoonweg omdat we hier altijd zo snel als we kunnen van wegrennen om nog sneller op zoek te gaan naar het bekende en vertrouwde.
Hou er maar rekening mee dat het je de komende 3 maanden meer niet dan wel gaat lukken om het oude en vertrouwde ‘vast te pakken’. De oorzaak hiervan heeft te maken met het thema (de collectieve opdracht) die we met z’n allen doorleven in 2018.
We worden in de laatste 3 maanden van dit jaar uitgenodigd om onze eigen persoonlijke waarheden te gaan ontdekken, deze recht in de ogen te kijken, te omarmen en heel voorzichtig te integreren in ons persoonlijke leven. Voor de mate waarin wij deze persoonlijke waarheden nog niet voor de volle 100% leven, krijgen we de laatste 3 maanden van het jaar 2018 nog de kans om dit alsnog te gaan doen.
We hebben reeds 9 maanden van het jaar achter de rug waarbij we elke maand een beetje meer uitgenodigd werden deze collectieve ‘opdracht’ voor 2018 te volbrengen. Dus dat de laatste 3 maanden van het jaar die ons nog rest zal intens zijn op vlakken waar bij jou nog winst valt te behalen. Dat wij dit nog niet als winst zullen ervaren heeft er mee te maken dat we nog niet zien waar dit alles goed voor is. Wij mensen zijn gewend dat ons leven maakbaar is. We willen iets en gaan daar vervolgens volledig voor om dat te bereiken. We zullen steeds meer gaan ervaren dat het leven ons daarmee geen voldoening schenkt. Doodgewoon omdat we datgene wat we graag willen en nastreven veelal uit ons hoofd/mind voortkomt en niet vanuit ons pure en oorspronkelijke IK. Dit zijn namelijk twee totaal verschillende uitgangspunten waarvan de eerste, het willen vanuit ons hoofd/mind, ons steeds minder voldoening geeft en ons steeds meer energie kost.
Dus neem deze informatie niet alleen voor lief maar neem het mee in alles wat je doet. Vraag je bij datgene wat je tegenkomt wat niet lekker meer voelt af of dit afkomstig is van je hoofd/mind of van je pure en oorspronkelijk IK.
Zie weerstand en tegenwerking als een richtingaanwijzer op een kruispunt die jou even doet stoppen om dit bij jezelf na te kunnen gaan waarbij je de keuze krijgt of je de oude vertrouwde route kiest of dat je dapper genoeg bent om de nieuwe en nog onbekend route te kiezen.
Deze drie maanden zijn niet alleen maar kommer en kwel. De keerzijde is dat je ook veel momenten van intense verbinding en gelukzaligheid kan ervaren. Op deze momenten ben je in lijn met je pure en oorspronkelijk IK. Kijk op die momenten wat je aan het doen bent, hoe je daartoe gekomen bent en wat je daarvoor hebt moeten doen of juist hebt gelaten. Ook dit zijn richtingaanwijzers op een kruispunt die jou even doen stoppen om dit bij jezelf na te gaan en je bewust te worden waarbij je opnieuw de keuze krijgt of je deze nieuwe (nog onbekende) route blijft volgen of teruggrijpt naar je oude en vertrouwde route.
Weet dat wanneer wij zoals nu en de komende 3 maanden midden in een periode van verandering/transformatie zitten wij baat hebben bij rust, stilte en zelfreflectie. Dus ga niet nog harder rennen omdat iets niet prettig aanvoelt, maar ga zitten, zoek de rust op en ervaar de stilte zodat je kan horen en voelen wat de bedoeling voor je is.
‘At the end’ wanneer je dit proces doorlopen hebt, zal je ervaren dat dit Niemandsland juist een heerlijke en fijne plek is om te vertoeven en jou precies dat aanreikt wat op dat moment nodig is.
Én bij dit alles is het belangrijk jezelf te realiseren dat niet alleen jij voor deze uitdaging staat, maar ook je medemens. Wees daarom lief en begripvol naar elkaar ook wanneer de ander anders handelt of reageert dan jij wenst of gewend bent.
Loop je tegen zaken aan waarbij ondersteuning of helderheid wenselijk is, neem dan gerust contact met mij op voor een één-op-één gesprek.
Liefs Pascal

Back to school

Geplaatst
In mijn werk als coach maar ook tijdens mijn andere werkzaamheden én in mijn dagelijks leven, werk ik hoofdzakelijk met Energie. Dit is het meest zuivere middel waardoor onderwerpen/issues snel aan het licht komen en ons eenvoudiger naar de oorsprong leiden.
Omdat de ontwikkelingen binnen de energiewereld op dit moment maar zeker ook de komende jaren in razendsnel tempo veranderen en wij mensen dit in alles zullen gaan ervaren, start ik deze maand met een intensieve verdiepingsopleiding. Ik zal nog meer leren over energie; O.a. het nog verfijnder kunnen lezen en vertalen van energie + welke elementen hierbij ondersteunend werken, de aanstaande veranderingen die er aan komen, welke invloeden dit op ons heeft, hoe we dit kunnen integreren in ons leven en hoe ik hier mensen op de beste manier in kan begeleiden.
De kennis en ervaring die ik op doe, zal ik uiteraard integreren in mijn werk waarbij meditatie een belangrijk onderdeel blijft. Dit omdat ik in de loop der jaren heb gezien hoe meditatie het proces van ervaren, bewust worden, integreren en (be)leven versnelt.
Ik word zo blij steeds meer mensen in mijn praktijk te mogen ontvangen die open staan om kennis te maken de werking en kracht van Energie en dit willen integreren in hun dagelijks leven. Zij ervaren en leren wat er verandert in hun leven wanneer ze op een bewuste en juiste manier hun eigen energie kunnen managen en op de juiste manier weten om te gaan met invloeden van buitenaf.
Ik heb zo veel zin in dit opleidingsjaar en al het moois wat ik mag leren, ontdekken, ervaren en (be)leven en sta te popelen dit met jullie te delen. In de komende maand zal mijn coach- en lesaanbod bekend worden dus mocht je zin of behoefte hebben dan ben je van harte welkom.
Sowieso zal ik regelmatig updates en ontwikkelingen posten op mijn website, Instagram en Facebook.

Energie vertelt een verhaal……

Geplaatst
…… maar dan moet je wel ‘de juiste taal spreken’ om het verhaal te kunnen lezen.
Ons persoonlijke energie vertelt ons een verhaal. Het is opgebouwd uit allerlei gedachtes, gevoelens, emoties, ervaringen en bewuste en onbewuste overtuigingen. Dit samen vormt een verhaal; jouw verhaal.

 

Om het verhaal te kunnen lezen is het nodig dat je de taal van energie leert kennen. Dit is helemaal niet moeilijk en hier zijn veel oefeningen voor die wel enige training van ons vragen. Niet omdat het moeilijk is maar omdat we dit verleerd zijn en hier dus niet in getraind zijn.
Omdat energie allesomvattend (universeel) is komen wij er dagelijks mee in aanraking. Echter is energie veelal niet zichtbaar met ons blote oog. Om energie te kunnen zien, is het belangrijk dat we niet kijken maar waarnemen. Waarnemen geschiedt namelijk door het ontvangen van prikkels via verschillende zintuigen zoals zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Diegene die energie waarnemen kunnen de mix aan verschillende prikkels die energie uitzend waarnemen om ze vervolgens te ervaren (via een of meerdere zintuigen) om ze daarna te kunnen vertalen.

 

Ikzelf gebruik energie heel bewust in mijn dagelijks leven én in mijn werk. Elke keer weer is het bijzonder te ervaren dat het verhaal wat energie vertelt zo helder en duidelijk is. Wanneer het me niet direct duidelijk is, weet ik dat er ruis op de lijn is. Wat ik hiermee bedoel is dat mijn hoofd met haar bewuste en/of onbewuste gedachtes en/of overtuigingen ruis veroorzaakt. Deze ruis zorgt er voor dat ik niet helder kan waarnemen. Inmiddels weet ik door ervaring wat me dan te doen staat.
De stilte heeft hier een hele grote bijdrage in geleverd. Door veelvuldig de stilte te ervaren heb ik geleerd de ruis in en om me heen (tijdig) te ontdekken en ben ik na jaren training in staat met energie te werken. Dat is ook de reden dat ik mezelf ‘ambassadeur van de stilte’ noem. De stilte vertelt je namelijk altijd de waarheid en brengt je altijd terug naar jezelf (lees: je eigen energie).

 

Om mensen de werking, kracht en schoonheid van energie te laten ervaren, heb ik mezelf als doel gesteld energie een gezicht te geven. Dit doe ik door middel van meditatie, coaching, training, reading/healing en beeldende vorming.
Bijgesloten afbeelding vertelt het verhaal van de algehele energie van dit moment.
Vind je het leuk om hierbij een korte en eenvoudige oefening te doen om zelf de energie te ervaren, stuur me dan een e-mail dan zorg ik dat deze binnen 2 dagen in je mailbox zit.

Energy-Mixing

Geplaatst
Vandaag mocht ik me weer bewust worden hoe eenvoudig ‘energy-mixing’ kan plaatsvinden. Eerst had ik niet bewust door dat dit had plaatsgevonden. Ik voelde me ineens zonder oorzaak extreem verdrietig wat mijn goede stemming van de dag behoorlijk beïnvloedde. Ik had er last van en kon er in de eerste instantie even helemaal niets mee waardoor het verdrietige gevoel alleen maar toe nam. Ik kon niet helder krijgen wat de oorzaak was waardoor mijn hoofd overuren draaide om dit toch helder te krijgen.
Omdat het me dwars zat en de intensiteit van dit gevoel niet afnam, besloot ik me even af te zonderen om me onder te dompelen in de kracht van de stilte (lees meditatie). Eenmaal afgedaald in deze stilte werd de emotie intenser en intenser. Dit is gebruikelijk dus dit verwarde me niet. Ik liet het opkomen en op haar meest intense punt kon ik de vraag stellen of deze emotie van mij of van iemand anders was? Het laatste was het geval werd mij duidelijk gemaakt. Wanneer je regelmatig de stilte in jezelf op zoekt, raak je vanzelf bekend met de taal die de stilte spreekt waardoor je begrijpt wat er ‘gezegd’ wordt. Nu dit bekend was, wist ik wat me te doen stond. Ik mocht de emotie loskoppelen van mijzelf en naar het licht brengen waardoor transformatie van deze emotie kon plaatsvinden. De verlichting die ik daarna ervaarde was overweldigend en de energie die daarmee vrijkomt is extreem.
Om dit proces voor iedereen inzichtelijk te maken heb ik het vastgelegd in bijgesloten afbeeldingen.
Bijzonder hè hoe energie zijn eigen gang gaat 🌀💫💮💡🔆
#energymix #thepowerofenergy #transformation #meditation #bringittothelight #healing #thepowerofsilence #silenceisgolden #thankful #yoga #dailypractice
                               

Energie laat zich nu zien!!!!!!

Geplaatst

Wanneer je zoals ik vorm geeft aan Energie, moet je je over kunnen geven aan de Energie om deze vervolgens te kunnen voelen, ervaren, luisteren, begrijpen en vertalen. Dit is een intensief proces waarbij afstemmen en verbinden essentieel is. Doe ik dit niet dan raak ik verstrikt in emoties, gevoelens en gedachtes wat mij belemmert in het vormgevingsproces.

Momenteel is de Energie onstuimig en intens waardoor veel mensen fysieke, mentale en/of emotionele klachten ervaren. Ook ik ervaar dit en zie en hoor dit ook veel om me heen.

Al enige tijd voel ik de uitnodiging vanuit de Energie om vertaald en vastgelegd te worden echter door haar onstuimigheid werd de vorm mij niet helder. Tot gisteren, toen werd het me duidelijk en heb ik me verder opengesteld om te voelen, ervaren, luisteren, begrijpen en vertalen.

Bijgesloten treffen jullie de eerste resultaten. Laat je verwonderen door de hoeveelheid vormen, de kleuren, stromingen en contrasten. Ze zijn immens en kennen allemaal hun eigen kracht, werking en intensiteit.
Kijk, voel, ervaar, luister en als het lukt begrijp (niet vanuit je hoofd maar vanuit je gevoel) en het zal je ondersteunen bij hetgeen je op dit moment bewust of onbewust nodig hebt.

Heb je vragen dan hoor ik het uiteraard graag. Wil je dit delen met anderen, doe dit vooral, Energie is immers van ons allemaal.

Lieve groet Pascal

Ps. Binnenkort volgt er meer wat ik met jullie mag delen

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Nieuw lesblok Meditatie, Visualisatie & Inspiratie

Geplaatst

Er start weer een lesblokken Meditatie, Visualisatie en Inspiratie.
De lesblokken bestaan uit 9 lessen van elk 60 minuten en vinden plaats op woensdagavond (19:45-20:45).

TIJDENS DE 9 LESSEN LEER JE:
*Mediteren om o.a. de kracht van stilte te ervaren.
*Visualiseren om o.a. de impact van verbeelding te ontdekken
*Jezelf te voeden en te Inspireren
De lessen zijn samengesteld aan de hand van eeuwenoude krachtige Oosterse wijsheden/filosofieën en (actuele) thema’s en/of ontwikkelingen die invloed hebben op ons fysieke- en mentale welzijn. Hierdoor ontstaat vanzelf de vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie waardoor je eenvoudig hetgeen je geleerd hebt kan integreren in je dagelijks leven.

(meer…)