Over MindGallery

Ik ben Pascal Cath (46) en heb een fijn gezin, leuk sociaal leven, boeiende baan en inspirerende hobby’s. Gedurende mijn leven heb ik de kracht van Meditatie ontdekt. Dit heeft mijn leven op veel verschillende gebieden verrijkt. Door het beoefenen van Meditatie ervaarde ik bijvoorbeeld meer rust, balans en harmonie in mijn leven. Hierdoor kwam ik weer in verbinding met mijn innerlijke kracht en leerde ik hoe deze in te zetten om zo mijn leven in te richten op en manier die bij mij paste. Stapje voor stapje is daarmee mijn leven veranderd en mijn geluksgevoel toegenomen. Dit heeft mij er toe gebracht MindGallery op te richten. MindGallery heeft als doel zo veel mogelijk kinderen en volwassenen (weer) in contact te brengen met hun innerlijke kracht.
Mijn kennis en ervaring op het gebied van Meditatie heb ik opgedaan tijdens verschillende opleidingen. Sommige opleidingen waren puur gericht op het onderwijzen van Meditatie, andere opleidingen hadden de focus op bewustwording en energiewerk waarbij Meditatie een belangrijke rol speelde ter bekrachtiging van het ontwikkelings- en leerproces. Daarnaast bestudeerde ik praktische psychologie, wijsheden uit het verre oosten, filosofische stromingen & religiën.
Het succes van de programma’s die MindGallery biedt komen daarom voort uit verschillende Meditatietechnieken en het samenbrengen van de meest effectieve en praktische methodes uit verschillende stromingen. Op deze manier krijgen deelnemers meer dan alleen les in meditatie.

Wanneer kan je terecht bij MindGallery

MindGallery werkt samen met scholen/BSO’s en het bedrijfsleven. De uitgangspunten voor de Meditatieprogramma’s zijn uiteenlopend maar de meeste programma’s worden ingezet in combinatie met vitaliteitsprogramma’s, terugdringen van het ziekteverzuim, ter bevordering van concentratie en wanneer er onrust op de werkvloer heerst vanwege bijvoorbeeld reorganisatie. Op scholen/BSO’s worden de progamma’s ingezet ter bevordering van de concentratie en het welzijn van de kinderen. De Meditatieprogramma’s kunnen zowel individueel als in groepen gevolgd worden en worden in-company georganiseerd.

Programma’s

De programma’s worden op maat gemaakt aan de hand van een inventarisatiegesprek waarin de behoeftes geïnventariseerd worden. De programma’s worden in-company aangeboden. Je leert stap voor stap de basisbeginselen van mediteren en hoe deze toe te passen in de leer- en/of werkomgeving. De oefeningen zijn eenvoudig, praktisch & krachtig. Je leert o.a. hoe je tijdens je studie/werk de rust kan bewaren, je focus kan hervinden en stress te lijf kan gaan. De programma’s zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen individueel of  in groepsverband gevolgd worden.
Om de kracht van meditatie te ervaren is het niet nodig lange tijd achter elkaar in de lotus houding stil te zitten. Één tot drie minuten per dag mediteren levert je al heel veel op. De rust die je creëert door meditatie is zelfs dieper dan je diepste slaap. Hoe dieper je rust, hoe dynamischer je activiteit.